Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/23396
Title: | Дослідження хімічного складу і властивостей кавових екстрактів |
Authors: | Рега, А. В. |
Keywords: | кавові зерна термічна обробка ароматичні речовини леткі сполуки кофеїн екстракти |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника |
Citation: | Рега А. Дослідження хімічного складу і властивостей кавових екстрактів. Магістерська робота на здобуття освітнього рівня магістра за спеціальністю 102 – Хімія. – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. – Івано-Франківськ, 2024. – 72 с. |
Abstract: | Магістерська робота являє собою рукопис, що включає результати досліджень хімічних процесів термообробки, її стадій, а також фізико-хімічних процесів рідкофазної екстракції зернової кави. Робота присвячена екстракції ароматичних сполук із кави за допомогою спиртово-водних розчинів у скляному екстракторі Сокслета, а також якісному і кількісному аналізу складу отриманих кавових екстрактів. У дослідженні представлені хіміко-технологічні параметри процесів термообробки, подрібнення та екстрагування зерен кави сортів Арабіка та Робуста, а також їх сумішей-блендів для отримання ароматичних і смакових властивостей методом водно-парової дистиляції. Додатково досліджено методи якісного та кількісного аналізу складу ароматичних речовин кави з використанням дистиляції з водяною парою, етанолом та їх сумішшю. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/23396 |
Appears in Collections: | Наукові роботи студентів, магістрантів, аспірантів (ФПН) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.