Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://hdl.handle.net/123456789/23813| Назва: | Вдосконалення технології отримання борованих і силіцьованих шарів та порівняння їх властивостей |
| Інші назви: | Improving the technology of producing boron and siliconized layers and comparing their propertie |
| Автори: | Князєв, Сергій Анатолійович Князєва, Ганна Олександрівна Субботіна, Валерія Валеріївна Волков, Олег Олексійович Рябоштан, Валентин Анатолійович |
| Ключові слова: | силіціювання боридний шар металографічні дослідження інструментальне індентування нітрид хрому |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника |
| Бібліографічний опис: | Князєв С. А. Вдосконалення технології отримання борованих і силіцьованих шарів та порівняння їх властивостей / С. А. Князєв, Г. О. Князєва, В. В. Субботіна, О. О. Волков, В. А. Рябоштан // Фізика і хімія твердого тіла. - 2025. - Т. 26. - № 2. - С. 436-441. |
| Короткий огляд (реферат): | В статті представлені результати досліджень отримання однофазного боридного шару та твердо-газофазного силіціювання на вуглецевій конструкційній сталі. Показано вплив зернистості порошків і складу насичуючої суміші на структуру та властивості дифузійних покриттів. Порівняно властивості отриманих поверхневих структур з покриттями нітриду хрому, отриманого методом PVD. Встановлено можливість отримання товстих дифузійних однофазних боридних та силіцидних шарів, що за рівнем механічних і хімічних характеристик не поступаються нітридним, отриманим іонно-плазмовим осадженням. Показано наявність у силіцидному шарі 75,7% FeSi, 19,6% Si2CN4 та 4,8% Al5Fе фаз, що забезпечило високі показники стійкості до окислення при температурі 1000°С. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/23813 |
| Розташовується у зібраннях: | Т. 26, № 2 |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| 29_Kniaziev.pdf | 755.94 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.