Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/123456789/23392
Title: | Декристалізація та стабілізація рідкого бджолиного меду при зберіганні |
Authors: | Могаммад, Тагір |
Keywords: | бджолиний мед віск прополіс пилок перга забрус бджолина отрута стільники гідроксиметилфурфурол глюкоза фруктоза діастазне число розпуск декристалізація твердий рідкий метод НВЧ |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника |
Citation: | Могаммад Тагір Декристалізація та стабілізація рідкого бджолиного меду при зберіганні. – Дипломна робота на здобуття освітнього рівня магістр за спеціальністю 102 – хімія. – ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – Івано-Франківськ, 2023 – 66 с. |
Abstract: | Дипломна робота присвячена вивченню фізико-хімічних та інших аналітичних властивостей твердого кристалічного та рідкого - розпущеного(декристалізованого) бджолиного меду, та інших апіпродуктів , а саме: воску, прополісу, обніжжя-пилку, перги, забрусу, бджолиної отрути для створення на їх основі харчових і фармацевтичних продуктів та вивчення їх біологічної та хімічної активності. В роботі визначено основні фізико-хімічні та органолептичні властивості рідкого та твердого кристалічного бджолиного бджолиний меду та інших продуктів бджільництва. Проведено дослідження декристалізації твердого бджолиного бджолиний меду за допомогою методу використання побутових мікрохвильових печей НВЧ (надвисоких частот) та описані властивості отриманих апіпродуктів. Приведені галузі та сфери використання бджолиного бджолиний меду та інших продуктів бджільництва (апіпродуктів) в харчовій та фармацевтичній промисловості. Описані методи аналітичного контролю якісних і кількісних характеристик бджолиного меду до і після розпуску-декристалізації твердого бджолиного бджолиний меду в мікрохвильових печах НВЧ. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/23392 |
Appears in Collections: | Наукові роботи студентів, магістрантів, аспірантів (ФПН) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
mohammad.pdf | 3.3 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.