Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/23392
Назва: Декристалізація та стабілізація рідкого бджолиного меду при зберіганні
Автори: Могаммад, Тагір
Ключові слова: бджолиний мед
віск
прополіс
пилок
перга
забрус
бджолина отрута
стільники
гідроксиметилфурфурол
глюкоза
фруктоза
діастазне число
розпуск
декристалізація
твердий
рідкий
метод НВЧ
Дата публікації: 2023
Видавництво: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Бібліографічний опис: Могаммад Тагір Декристалізація та стабілізація рідкого бджолиного меду при зберіганні. – Дипломна робота на здобуття освітнього рівня магістр за спеціальністю 102 – хімія. – ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» – Івано-Франківськ, 2023 – 66 с.
Короткий огляд (реферат): Дипломна робота присвячена вивченню фізико-хімічних та інших аналітичних властивостей твердого кристалічного та рідкого - розпущеного(декристалізованого) бджолиного меду, та інших апіпродуктів , а саме: воску, прополісу, обніжжя-пилку, перги, забрусу, бджолиної отрути для створення на їх основі харчових і фармацевтичних продуктів та вивчення їх біологічної та хімічної активності. В роботі визначено основні фізико-хімічні та органолептичні властивості рідкого та твердого кристалічного бджолиного бджолиний меду та інших продуктів бджільництва. Проведено дослідження декристалізації твердого бджолиного бджолиний меду за допомогою методу використання побутових мікрохвильових печей НВЧ (надвисоких частот) та описані властивості отриманих апіпродуктів. Приведені галузі та сфери використання бджолиного бджолиний меду та інших продуктів бджільництва (апіпродуктів) в харчовій та фармацевтичній промисловості. Описані методи аналітичного контролю якісних і кількісних характеристик бджолиного меду до і після розпуску-декристалізації твердого бджолиного бджолиний меду в мікрохвильових печах НВЧ.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/23392
Розташовується у зібраннях:Наукові роботи студентів, магістрантів, аспірантів (ФПН)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mohammad.pdf3.3 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.