Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://hdl.handle.net/123456789/23284
Назва: Сенсори Холла на основі графену: матеріали та підходи до виробництва
Інші назви: Graphene-Based Hall Sensors: Materials and Production Approaches
Автори: Біляк, Артур Володимирович
Лях-Кагуй, Наталія Степанівна
Кость, Ярослав Ярославович
Ключові слова: графен
сенсори Холла
двовимірні матеріали
пристрої на основі графену
Дата публікації: 2025
Видавництво: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
Бібліографічний опис: Біляк А. В. Сенсори Холла на основі графену: матеріали та підходи до виробництва / Р. В. Біляк, Н. С. Лях-Кагуй, Я. Я. Кость // Фізика і хімія твердого тіла. - 2025. - Т. 26. - № 2. - С. 296-306.
Короткий огляд (реферат): Графен залишається одним з найбільш досліджуваних матеріалів завдяки своїм унікальним фізичним властивостям та двовимірній структурі. Стаття розглядає сучасний стан ринку графену, який розвивається стрімкими темпами, з прогнозованим обсягом у 1,5 мільярда доларів США до 2027 року. Обговорюються технології виробництва графенових сенсорів Холла, зокрема, метод хімічного осадження з парової фази (CVD), який широко використовується для створення промислових сенсорів. Важливу роль у властивостях сенсорів відіграє вибір підкладки, яка може бути як жорсткою (кремній, сапфір), так і гнучкою (поліімід). Увага приділена метал-графеновим контактам, де крайові контакти мають значно кращу провідність, ніж поверхневі. Автори підкреслюють, що на поточному етапі розвитку графенової електроніки немає єдиного технологічного процесу, як у класичній напівпровідниковій промисловості, що вимагає подальших досліджень для створення більш ефективних сенсорів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/23284
Розташовується у зібраннях:Т. 26, № 2

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
12_Biliak.pdf876.24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.